14:00

Gamleby FF

Referat

Seger mot Gamleby FF

Andra matchen i Toyota cup spelades på ett lite blåsigt ceosvallen, mot division 6 laget Gamleby FF.
Vi har som mål att hålla ett högt bolltempo och ta löpningar utan boll. Tyvärr börjar vi lite tvärtom med att hålla i bollen och låta Gamleby ta sig hem och ställa upp sitt försvarsspel. Vi har bollen men utan tempo kan GFF ligga kvar i skyttegravarna och vänta på att vi ska slå en för svår boll eller ta lite för god tid på oss. Första kvarten skapar Gamleby tre omställningslägen på oss där de kommer tre mot tre och är bara nån fot ifrån att straffa oss. Men allt eftersom matchen går tar vi över spelet och spelar oss fram till både hel och halvchanser. Stundtals lyckas vi med vår press och då vinner vi bollen högt och kan trycka ner Gamleby. Vi har dock svårt med avsluten och det krävs en straff för att vi ska lyckas sätta ettan.

Vi har ett fint anfall där Anton petar bollen i sida och ska rycka förbi sin motståndare men blir bryskt omhändertagen. Straffen sätter Keko säkert. 1-0.

I halvtid bestämmer vi att vi ska löpa mer och öka tempot.
Andra halvlek är bara nån minut gammal när VG hittar Keko som sätter sitt andra för dagen.
3-0 kommer på ett långskott av VG som smiter in tätt intill stolpen förbi en ganska uppgiven målvakt.
Nu har vi fått upp ångan och hela laget är delaktigta i spelet. Vi skapar mängder med chanser, Nimrod skjuter över öppet mål fint framspelad av Keko. Han får lite senare göra sitt första mål när han snyggt sätter 4-0.
Därefter fortsätter vi att skapa lägen. vi har öppet mål som vi återigen missar. Keko hinner med att sätta sitt tredje innan han byter för att hinna med tåget till Stockholm.
6-0 sätter Eddie slutet på matchen snyggt assisterad av Anton som skjuter i insidan på stolpen och Eddie får den på foten och stänker dit den.

Sammantaget en stabil seger där vi bygger på det vi gör i andra halvlek.