IFK Tuna

Referat

Seger i första matchen i Toyota Cup

A laget vinner sin första match i Smålandcupen mot seriekonkurrenten Djursdala SK.
Matchen inleddes i skapligt tempo med stort bollinnehav för Tuna utan att vi skapar några större målchanser första kvarten.
Närmast mål är Djursdala som sticker upp i ett av få anfall under den första halvleken. Efter en fin crossboll slår de ett inlägg som går förbi bortre stolpen och nickas ner till ett avslutsläge som Filip G och Abbe styr bort.

Keko gör 1-0 efter 17 min framspelad av Anton C och Filip F. Han får bollen vid straffområdeslinjen och tar med den i sidled och målvakten hinner inte riktigt med utan Keko sätter dit den kyligt.
Därefter följer en kavalkad av chanser för oss. Vi tar oss runt på kanterna och kommer till många avslutslägen utan att vara tillräckligt skarpa när vi får lägena. Vår backlinje och Abbe kan stå högt och vinna boll utan att vara direkt hotade under resten av halvleken.
Andra halvlek ser ut ungefär som den första. Vi står högt med backlinjen och äger bollen men vi skapar inte riktigt lika många skarpa avslutslägen men vi har ett par stycken.
Djursdala försöker att forcera sista kvarten utan att få till mer än ett par hörnor.
Sammantaget en säker seger trots att vi bara gör ett mål.